|
Post by burakdalkir on Dec 11, 2012 12:56:57 GMT
çizilen rotalarda uzun mesafeli olan yerlerde 8x veya 16x hızlandırmalı rotalar çizilebilir. aynı zamanda aynı rotanın real time olarak 1x de uçmak isteyenlerde olabileceği gibi onlara da ayrı rotalar çıkarılabilir. böylelikle herkes uçmak istediği gibi havada daha az kalarak şirketimize daha çok katkıda sağlayabilir.
sizlerin düşünceleri nedir acaba bu konuda?
|
|
|
Post by Manager TR on Dec 13, 2012 1:37:41 GMT
Katılıyorum Burak Cpt., örneğin kıtalararası uçuşta 15 saat kimse pc başında oturamaz, bunun bilincindeyim. o yüzden uzun rotalara göz attıkça max sim rate'lerini uzunluklarına göre x8 veya x16 yapıyorum. gözümden kaçan varsa fsairlinestan bana özel mesaj yoluyla ulaşıp uçmadan önce düzeltilmesini talep edersen, anında gerekli değişikliği yaparım, neredeyse 7/24 fsairlines sistemini check ediyorum online uçuşlarda ise slew mode vatsimin kullanım koşullarının blabla maddesi ivaonun da ıkbık maddesine göre yasak ama ben insiyatif alıyorum ve diyorum ki, örneğin gobi çölü, okyanus, vb. üzerindesiniz atc yok, yakında uçak yok, x8 ile belli bir yere kadar gidilebilir. atcli havasahasında ve yakınlarındaysa asla slew mode yapmayın. çünkü atc varsa supervisor da onu denetlemek için vardır. supervisor slew mode yaptığınızı görürse bir kere uyarır 2.de accountunuza suspend gelebilir.
|
|
|
Post by CEO on Dec 13, 2012 1:47:08 GMT
Evet, ben de ayni düsünüyorum. Simdiye kadar Amerikaya hic ucmadim. En uzak tur Almanya-Türkiye hatlarindan haric Düsseldorf- Domodedovodu
|
|
|
Post by burakdalkir on Dec 13, 2012 11:37:20 GMT
en çok uçtuğum yer 5-6 sene önce adana-sydney idi. kazandığım paranın haddi hesabı yoktu. real time uçmayı severim. ve bu ucusta hic bir şekilde auto pilot almadan 18saat uçup yakıtımın yetmeyeceğini anlayınca havada süzülüp motor kapatıp teker vurmadan motor açıp inişler yaptığım zamanları hatırlıyorum. superviser ın FS takip edebileceğini sanmıyorum. sistemin bunu ATC olsa bile göstermesi imkansız. o kadar gelişmiş bir sistem değil. IVAO dan uçarken ATCye dikkat etmemiz gerekiyor dediğiniz gibi. orada da başıma gelen bir olayı anlatayım. sırf canı sıkıldığı için ATC koordinatörünün mesajıyla IVAOdan ban edim. ayıptır senin yaptığın dediğimde canımı sıkmasaydın cevabıyla karşılaştım ve o günden beri IVAOya girmem bile. IVAO tr takımı hele ki ATC takımı dandik kendini bilmez ego tatmini insanlardan oluşuyordu sanırım. ki bu beni ilgilendirmiyor. eninde sonunda hobi olarak burdayım. netten uçmuşum uçmamışım bir şey fark etmez. ama burası benim not defterim. uçtuklarımın her birinin notu tutuluyor. bir şey olduğunda geri dnüp hatamı düzeltebiliyorum. ve insanlarla tanışmak da güzel. nette olmayı bu yüzden seviyorum.
|
|
|
Post by Cpt Tevfik on Sept 3, 2014 20:46:21 GMT
Kesinlikle Kıtalar arası yada mesela Rusya-Türkiye arası uçuşlarda bu imkandan yararlanılmalı fakat eğer gerçekten uzak bir mesafeye uçmuyorsak uçuşun gerçekçiliğini elimizden alıcaktır.
|
|
|
Post by Cpt Tevfik on Sept 3, 2014 20:46:41 GMT
Kesinlikle Kıtalar arası yada mesela Rusya-Türkiye arası uçuşlarda bu imkandan yararlanılmalı fakat eğer gerçekten uzak bir mesafeye uçmuyorsak uçuşun gerçekçiliğini elimizden alıcaktır.
|
|